Buddy faq.png

Česta pitanja

Što se nalazi u vašim grickalicama i od čega su napravljene?


Rise Buddy snack napravljen je 100% od thai riže bez dodavanja krumpira i kukuruznog škroba kako bi tekstura postala što hrskavija. Pečemo ih bez dubokog prženja. Naš postupak je jednostavan kao i naši sastojci. Začini su prirodni i dodani su nakon pečenja kako bi se stvorila tanja, jedinstvena hrskava tekstura i dugotrajniji okus kojem nećete odoliti do posljednjih zalogaja.
Zabrinut sam zbog genetski modificirane hrane. Nudi li Rise Buddy neke grickalice koje nisu provjerene na GMO?


Iako su svi naši zalogaji sigurni za jelo i udovoljavaju svim regulatornim standardima, sav asortiman tvrtke Rise Buddy je u programu Non-GMO verifikacije.
Da li proizvodi sadrže gluten?


Ne, svi proizvodi Rise Buddy ne sadrže gluten. Godišnje dobivamo certifikate i reviziju od Organizacije za certificiranje hrane bez glutena.
Svi Rise Buddy proizvodi su grickalice, unosim li onda previše soli/natrija?


Naš međuobrok od riže sadrži manje soli nego što mislite! Natrij po obroku u našem proizvodu zapravo je usporediv ili manji od količine koja se nalazi u hrani poput kruha i čipsa, itd. Kod čipsa sol je na površini, pa je to prvo što vaš jezik okusi. Kod druge hrane, poput krekera, slani okus nije toliko jak jer se sol umiješa u tijesto prije pečenja. Na primjer, 1 oz. (30 g) porcija okusa plavog sira Rise Buddy White Rice sadrži 170 mg natrija, što je manje od količine natrija u 1 oz. posluživanje pšeničnih krekera.
Zabrinut sam zbog toga što jedem previše masnoće. Ima li u vašem proizvodu puno masnoća?


Sve grickalice Rise Buddy sadrže manje od 10% ulja od rižinih mekinja, što je 3 grama masti po porciji od 1 oz. Puno je niža od grickalica poput čipsa, kukuruznog čipsa i pšeničnih krekera itd. Na primjer, većina čipsa od krumpira ima 7-10 grama ukupne masti po 1 oz. porciji.
Mogu li se grickalice zaista uklopiti u zdravu i balansiranu prehranu?


Vjerujemo da grickalice mogu pomoći u održavanju vaše težine i održavanju energije tijekom dana. Osim toga, istraživanje sugerira da pametno grickanje pomaže poboljšanju ukupne kvalitete prehrane pružajući hranjive sastojke i hranu koja često nedostaju prehrani. Također psihološki učinak koji stvara unos grickalica udaljava nas od dojma strogih i rigorozni dijeta koje su dosta odbojne te nam njihova konzumacija daje određeni osjećaj zadovoljstva. U današnje vrijeme radimo sve, a ponekad nemamo dovoljno vremena za pravilan obrok. Snack je dozvoljen, ali pitanje je da odabrati onaj sa najboljim omjerom
i onaj koji se najviše uklapa u vašu prehranu. S obzirom an to mislimo da je Rise Buddy pravi izbor.

Postavi nam pitanje